strukturlycka.blogg.se

Det måste gå att få till det!!

"Så här firade man jul förr" Mäh???

Förra julen bestämde vi att vi skulle fira jul i pappas gamla hus. Han bor inte där längre så det var inget pyntat och förresten.. hur pyntat blir det av en ensam karl i 70-års åldern i alla fall??
Nåväl.. vi åkte dit dan före julafton. Jag hade tagit med mej pappersgirlangerna som jag brukar hänga tvärs över kökstaket, likadana som min älskad farmor alltid hade också. Och såna där folie-spiraler som ska hänga och snurra i fönstret. Det var vad jag hade att jobba med som jag visste om.
Rotade i skåpen och hittade en par dukar som var fina och div.porslinstomtar och lite sånt.
Dukarna satte jag som gardinkappor över dörrarna i köket, plus att jag hängde en stor vepa eller matta eller nåt över ena dörren också. Bredvid dörrarna finns en liten nisch av kakel nära spiskåpan och med en liten paradhandukhållare. Det fick bli blickfång med nån tomte som var ljusstake och lite grejer. Slängde en lite julig löpare över handduks-stången också.

Adventsljusstakar hittades och sattes i fönstren. Dom brunrutiga gardinkapporna slet jag ner och lämnade bara spetsgardin-längderna. Dom orangea Tygbegoniorna byttes ut mot julstjärnor i tyg som jag hittade i ett skåp. Det blev otroligt bra. Kändes som på farmors tid!
Men lite komiskt var det när vår faster och farbror kom på juldagen och hade sina små barnbarn med sej och det första farmodern sa när dom klev in var: " Nu ska ni se barn hur man firade jul förr i tiden"
Vaa? Det tog hon bara för självklart tydligen att det skulle se ut så där. Som att hon rest sextio år bakåt i tiden ungerfär?? Jo jag blir mer och mer lik farmor men ändå...?
På annandagen tog jag bort allting igen och vi åkte hem. Det syntes inte ett spår av det ålderdomliga julfirandet dagarna före. Den julen slog jag mej själv med häpnad!

Synd att det inte blev nån bild på fönstren och girlangerna i taket...

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: